Yenilikçi İnsan Kaynağı Derneği (YİNKADER) olarak kadınların iş yaşamındaki yerini önemsiyoruz!
Bu doğrultuda çalışmalarını bizzat yürüttüğümüz projemiz, “İnsan Kaynakları Alanında NEET Kadınlar”; eğitimde veya herhangi bir istihdamda bulunmayan 18-29 yaş arasındaki kadınların, insan kaynakları alanında yetkinlikler kazanmalarını hedefleyen bir girişimdir.Projemiz 2023 yılında başlamış olup hala devam etmekte birçok kadın insan kaynakları profesyoneli yetiştirmiş olup yetiştirmeye devam etmektedir. Bu projeden yararlanan kadın istihdamımız 22 dir. Projemizde alınan teorik bilgilerin yanı sıra bu bilgilerin pratik edilerek kalıcı hale gelmesi bizler için oldukça önemlidir. Bu nedenle projemiz 9 ay boyunca 3 grupta olmak üzere her bir grup 3 aylık bir sürece yayılmış teorik ve pratik eğitimler, mentorluk ve koçluk süreçlerini içermektedir. Mentorluk ve koçluk süreçleri sayesinde katılımcılar, deneyimli profesyonellerden rehberlik alarak kariyer hedeflerine ulaşmalarında destek bulabilmektedirler.
İnsan kaynakları alanında, fırsat eşitliğine dayalı güçlü bir temel oluşturmayı hedefliyoruz!
“İnsan Kaynakları Alanında NEET Kadınlar” projesi, kadınların iş gücüne katılımını artırmak, eşitlik ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla önemli bir adımdır. Bu proje ile kadınların güçlenmesini ve kendi geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmalarını hedeflemekteyiz.
Amacımız; projemiz vasıtasıyla 18-29 yaş arasında olup eğitimde veya istihdamda olmayan kadınların, insan kaynakları alanında gerekli bilgi, beceri, yetkinlikleri kazanmalarını ve daha rekabetçi olmalarını sağlayarak istihdam edilebilirliklerini arttırabilmektir. Ayrıca bu proje, kadınlara yeni fırsatlar sunarak insan kaynakları alanında uzmanlaşmalarını ve gelecekteki kariyerlerine yönelik güçlü bir temel oluşturmalarını amaçlamaktadır.
“İnsan Kaynakları Alanında NEET Kadınlar” projesi, Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği (YİNKADER) tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UNDP ve Sabancı Vakfı’nın destekleri ; Sabancı Vakfı’nın mali katkısıyla desteklenmiş olup bu destek sayesinde projenin etkinliği ve kapsamı arttırılmıştır.
Projenin yerel ortakları arasında Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Kariyer Planlama ve Uygulama Merkezi ve Çukurova Teknokent bulunmaktadır.